خانه پزشک

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍوَآلِ مُحَمَّد لعنت خدابرسوال فروشان وحامیانشان اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍوَآلِ مُحَمَّدٍ

خانه پزشک

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍوَآلِ مُحَمَّد لعنت خدابرسوال فروشان وحامیانشان اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍوَآلِ مُحَمَّدٍ

انتخاب دبیران هیات های بورد تخصصی پزشکی/ برگزاری آزمون دانشنامه در 14 شهریور

 

http://s1.picofile.com/file/7499585806/besm230.jpg

 اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍوَآلِ مُحَمَّدٍ 

 

 --------------------------------------------

نخستین سوال از وزیر جدید بهداشت درباره نامه سال 77
دکتر مصطفی شهیدی در انصاف نیوز نوشت:
بعد از چهار روز بحث و تبادل نظر و بیان نظرات موافقان و مخالفان، سرانجام کار بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت یازدهم توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی به پایان رسید. موافقان و مخالفان نظرات خود را به صراحت مطرح کردند و نمایندگان محترم مجلس هم برخلاف روند مرسوم 8 سال گذشته و بدون تأثیر پذیرفتن از مصلحت‌اندیشی‌ها، به 15 تن از وزرای پیشنهادی رای اعتماد دادند و به سه نفر دیگر از آنان نیز اعتماد نکردند.

خوشبختانه در بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت یازدهم، مخالفان محترم وزرا سنت جدیدی را در جمهوری اسلامی باب کردند که اتفاقا سنت بسیار پسندیده‌ای است و آن عدم هرگونه تساهل و تسامحی بود که در این زمینه از خود بروز دادند. آنها در بررسی پرونده وزرای پیشنهادی انصافا مو را از ماست بیرون کشیدند و حاضر نشدند که نسبت به اندک نکات مبهم پرونده آنان نیز مسامحه‌کاری کنند.

نگارنده نیز به تبعیت از این سنت پسندیده، بد ندیدم که درباره سوابق یکی از این مخالفان محترم که با کسب هفده درصد از آرای مردم  در مرحله اول و بیست و نه درصد از آرای نصف همان مردم در مرحله دوم انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مردم تهران انتخاب شده است تا بتواند در چهار روز گذشته نطق‌های آتشینی علیه وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش و نفت در مجلس ایراد کند، اندکی تحقیق کنم. من این نماینده را به تبعیت از سنت حسنه خود ایشان، با حروف اختصاری ع.ر.ز می‌نامم و از بردن نام ایشان خودداری می‌کنم.

یکی از نکات مبهمی که در کارنامه جناب آقای دکتر ع.ر.ز بیش از هر چیز به چشم می‌آید اتفاقاً مربوط به کارنامه ایشان است؛ البته کارنامه تحصیلی ایشان. خوشبختانه، عصر، عصر تکنولوژی و اینترنت است و به قول آقای دکتر روحانی نمی‌توان حقایق را از نگاه جستجوگر مردم فیلتر کرد و باز خوشبختانه در میانه دعواهای کذایی/واقعی جریان متبوع آقای دکتر ع.ر.ز با جریان موسوم به انحرافی، تصاویر بسیار زیبایی از کارنامه و پرونده تحصیلی ایشان در برخی سایت‌های اینترنتی منتشر شده است که اگر شما مخاطب و خواننده محترم نیز مانند نگارنده پیگیر و جستجوگر باشید به راحتی می‌توانید آن‌ها را بیابید.

دو سال پیش آقای دکتر ع.ر.ز نیز بعد از انتشار این اسناد، در یادداشتی که در سایت شخصی خودشان منتشر کرد و پس از آن، سایت خبری - تحلیلی متعلق به ایشان نیز آن را بازنشر کرده است، به مسایل و اتهامات مرتبط با این اسناد پاسخ گفته‌اند که البته پاسخ ایشان هم با یک جستجوی ساده قابل مطالعه خواهد بود.

صحت یا عدم صحت پاسخ‌های ایشان به شبهات مربوط به دیپلم متوسطه، مشروطی سه ترم دوره پزشکی عمومی و چگونگی گذراندن آزمون‌های ارتقای دوره ی دستیاری، موضوع این مقال نیست ولی درباره ی شبهه ی چگونگی تغییر رشته ی دوره ی دستیاری ایشان از «اطفال» به «پزشکی هسته‌ای» نکته‌ای به چشم می‌خورد که بنده از وزیر جدید بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواستارم که به آن پاسخ دهند. اینکه این قضیه چه ربطی به جناب آقای دکتر حسن هاشمی دارد را با اندکی صبر درخواهید یافت.

لازم است توضیح دهم که قبول شدن در آزمون دستیاری، یکی از آرزوهای دانشجویان پزشکی است و رقابت علمی بسیار سخت و سنگینی برای موفقیت در این آزمون از سال‌ها قبل در جریان بوده است. شرط قبولی در چنین آزمونی مطالعه ی فشرده ی شبانه‌روزی حداقل یک‌ساله است. در این میان رشته ی طب هسته‌ای نیز یکی از رشته‌هایی است که در میان دانشجویان پزشکی به عنوان رشته‌ای بسیار لوکس محسوب شده و از محبوبیت خاصی در میان دارندگان رتبه‌های بالای آزمون دستیاری برخوردار است و این در حالی است که قبولی در رشته ی بیماری‌های کودکان نیز هرچند ساده‌ نیست ولی به مراتب بسیار آسان‌تر از رشته ی طب هسته‌ای به شمار می‌رود.

جناب آقای دکتر ع.ر.ز درباره ی چگونگی قبولی در رشته ی اطفال و سپس تغییر رشته از بیماری‌های اطفال به پزشکی هسته‌ای چنین می‌گوید: "بعداً خدا لطف کرد و حدود کمتر از یک ماه به طور فشرده درس خواندم و در آزمون دستیاری کودکان دانشگاه تهران قبول شدم. پس از قبولی و مراجعه به بیمارستان اساتید و دوستان به بنده گفتند که به دلیل شرایط مجروحیت دست راست، امکان ادامه ی تحصیل در این رشته و کار با اطفال برایم بسیار سخت خواهد بود و عملاً این امکان وجود ندارد و باید تغییر رشته بدهم. متعاقب مخالفت با تغییر رشته کودکان به فیزیولوژی توسط وزارتخانه و اعلام ضرورت تغییر در رشته های بالینی، با مشورت آقای دکتر ربانی معاون آموزشی وقت دانشگاه و تاکید ایشان رشته ی پزشکی هسته ای را درخواست کردم و طبق سند شماره ۳، درخواستم از طریق دانشگاه به وزارتخانه رفت و در چهل و نهمین نشست شورا آموزشی پزشکی وتخصصی کشور و با رعایت قوانین و مقررات دوره دستیاری در تاریخ 17/8/77 تصویب شد و طی همین سند در تاریخ 21/10/77 تغییر رشته بنده به دانشگاه اعلام شد از این رو تغییر رشته به پزشکی هسته ای نیز مثل سایر تغییر رشته های صورت گرفته در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مسیری کاملاً قانونی و در روال خود انجام شده است، پس در این مورد هم نگارنده خلاف گفته است". (توضیح انصاف نیوز: منظور از سند شماره 3، تصویر پیوست شده به همین گزارش است)

اما آنچه که باعث شده است تا نه از آقای دکتر ع.ر.ز، بلکه از دکتر قاضی زاده هاشمی وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بخواهیم درباره ی این موضوع پاسخگو باشند این است که در سند مورد اشاره ی آقای دکتر ع.ر.ز، نام آقای دکتر حسن هاشمی در پای سند به چشم می‌خورد. در سند مذکور که به تاریخ بیست و یکم دی‌ماه 1377 به امضای دکتر حسن هاشمی به عنوان مشاور وزیر و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی کشور رسیده، آمده است: با توجه به دستور مقام محترم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، طبق مصوبات چهل و نهمین نشست شورا و با رعایت سایر قوانین و مقررات دوره دستیاری، تغییر رشته نامبرده به رشته پزشکی هسته‌ای از نظر این دبیرخانه بلامانع می‌باشد.

http://www.ensafnews.com/media/news/2/848.jpg

سوالاتی که در این زمینه به ذهن متبادر می‌شود و از جناب آقای دکتر هاشمی انتظار می‌رود به آن پاسخ بگویند عبارتند از:

1- دستور مقام محترم وزیر بهداشت چه بوده است؟

2- با رعایت کدام قوانین و مقررات با تغییر رشته ی ایشان موافقت شده است؟

3- آیا سطح و کف نمره ی قبولی در رشته ی اطفال دانشگاه تهران در سال 77 با رشته ی طب هسته‌ای یکسان بوده است؟

4- رتبه ی آقای دکتر ع.ر.ز در آزمون دستیاری‌ای که بر مبنای آن ایشان در رشته ی اطفال پذیرفته شده‌اند چند بوده است؟ آیا این رتبه بدون استفاده از سهمیه‌های خاص بوده است؟ آیا رتبه ی ایشان با معدل دوره ی پزشکی عمومی ایشان همخوانی دارد؟

5- با توجه به مسؤولیت همزمان آقای دکتر ع.ر.ز به عنوان رئیس یکی از نهادهای خاص دانشگاه در آن مقطع، آیا این موضوع تأثیری در تصمیم‌گیری شورای آموزش پزشکی و تخصصی کشور داشته است؟ اگر نه، آیا مورد مشابه دیگری نیز وجود دارد که دانشجویی که از سوابق یا احیانا رانتی بی‌بهره بوده است از امکان تغییر رشته توسط آن دبیرخانه استفاده کرده باشد؟

در پایان و برای اینکه آقای دکتر ع.ر.ز نیز سؤالی برای پاسخگویی داشته باشند خواهشمندم که ایشان نیز در صورت امکان و برای شفافیت هرچه بیشتر لطفاً و در صورت امکان نظر صریح خود را درباره آقای دکتر سیدحسن هاشمی به عنوان گزینه ی پیشنهادی دولت یازدهم برای تصدی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بفرمایند و توضیح دهند که آیا عدم مخالفت ایشان با آقای دکتر هاشمی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، احتمالاً ارتباطی با موافقت 15 سال قبل آقای دکتر هاشمی با تغییر رشته ی شگفتی‌آفرین مذکور داشته است یا خیر؟


 

معاون آموزشی وزارت بهداشت خبرداد:
انتخاب دبیران هیات های بورد تخصصی پزشکی/ برگزاری آزمون دانشنامه در 14 شهریور
دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی با اشاره به تغییرات در دبیران هیات های بورد تخصصی و فوق تخصصی وزارت بهداشت گفت: دبیران هیات بورد از این پس به صورت انتخابی، خواهند بود.

دکتر بهرام عین اللهی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: هیات بورد تخصصی یک رشته تخصصی پزشکی مرجع تصمیم گیری درباره آن رشته، ظرفیت ها، اعطای مجوز تربیت دستیار به گروه آموزشی یک بیمارستان یا یک دانشگاه است، بنابراین از اهمیت خاصی برای توسعه رشته های تخصصی پزشکی بالینی برخوردار است. 

وی افزود: در زمان برگزاری آزمون دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی، دبیران هیات های بورد تخصصی و فوق تخصصی انتخاب می شوند. پیش از این دبیران منصوب می شدند اما در این دوره اعضای هیات بورد با برگزاری انتخابات یکی از اساتید را به عنوان دبیر بورد مربوطه انتخاب می کنند. 

عین اللهی یادآور شد: آزمون های دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی در 14 شهریورماه برگزار می شود و در آزمون های شفاهی نیز پس از آزمون کتبی اطلاع رسانی می شود. 

دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی خاطرنشان کرد: امسال برای اولین بار طراحی سئوالات تخصصی و فوق تخصصی همزمان با هم انجام می گیرد و اساتید گروه های تخصصی و فوق تخصصی به صورت جداگانه در طراحی سئوال شرکت می کنند. این موضوع موجب می شود فرصتی به اساتید جوان تر داده شود که در فرآیند طراحی سئوال نقش داشته باشند. 

شصتمین آزمون دانشنامه تخصصی و بیست و هفتمین آزمون دانشنامه فوق تخصصی در روز 14 شهریورماه در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار می شود. این آزمون ها یکی از بالاترین آزمون های کشوری هستند که میان دستیاران تخصصی و فوق تخصصی پزشکی بالینی در رشته های مختلف برگزار می شود و پذیرفته شدگان این آزمون می توانند به عضویت هیات علمی دربیایند. 

 

 

شکوائیه دستیاران پزشکی از وزارت‌بهداشت

 

http://s1.picofile.com/file/7499585806/besm230.jpg

 اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍوَآلِ مُحَمَّدٍ 

 

شکوائیه دستیاران پزشکی از وزارت‌بهداشت
 متن زیر درد دل و شکوائیه دستیاران پزشکی نسبت به اقدامات خلق الساعه وزارت بهداشت دولت احمدی نژاد است.
از بدو اعلام زمان ثبت نام آزمون دستیاری در آبان گذشته استرس و فشار روانی بر داوطلبان آزمون پذیرش رشته های تخصصی شروع می‌شود...مشکل همیشگی ثبت نام اینترنتی آزمونها که همانا کمبود پهنای باند و محدودیتهای فنی سایت های ایرانی است باعث می‌شود تا روزهای اول و آخر ثبت نام با مشکلات زیادی مواجه شویم ...

بیشتر از یک سال زحمت و مطالعه شبانه روزی و حرام کردن خواب و خوراک در کنار طبابت و کار در مراکز درمانی و محرومیت از بسیاری از لذات زندگی چیزی نیست که به راحتی توسط اکثر مردم قابل درک باشد ... اثرات یک شب کشیک پر استرس در یک پایگاه اورژانس درون شهری (یا برون شهری) به راحتی دو یا سه روز از زندگی پر آشوب این قشر زحمت کش جامعه (پزشکان عمومی) را درگیر کرده و بعضا با آسیبهای جدی اجتماعی، خانوادگی مواجه می‌سازد ... این در حالیست که تمامی مراجعه کنندگان به درمانگاههای دولتی را بیماران واقعی و با فرهنگی تلقی کنیم که به خاطر ناچیز بودن نرخ ویزیت که این روزها از پول بیسکوییت روزانه فرزندانشان هم کمتر میشود(۱۳۰۰ تومان!) و صرفا جهت چک فشار مراجعه نکرده و وقت و انرژی پزشک مذکور را نگرفته باشند.

اگر از قصور مسئولین حوزه درمان بگذریم صداو سیمای محترم هم هر از چندگاهی به بهانه برنامه های طنز تنها بخش منفی زندگی اجتماعی این دسته از پزشکان را به تصویر می‌کشد که بعضا مستقیم و غیر مستقیم نقش منفی در نگرش جامعه به این قشر دارد و توهین به حرفه مقدس طبابت که ذات الوهیت به بعضی از خواص درگاه عنایت فرموده تا جان انسانها در گرو شب زنده داری ها و تشخیص آنها باشد. البته پزشکان هیچ گاه اعتراض نکردند نه به این خاطر که برایشان مهم نیست از آن رو که اکثرا وقت تماشای این برنامه ها را ندارند و بسیاری نیز اعتراض را بی نتیجه می‌دانند.

خانمی به علت تغذیه نادرست شبانگاه دل درد می‌گیرد و به علت هزینه اندک درمان (مخصوصا بعد از طرح خانواده) و عدم آموزش و ایجاد بستر فرهنگی مناسب سریعا به واحد درمانی مراجعه و حق خود می‌داند که پزشک سریعا بر بالین وی حاضر شده و به درمان وی بپردازد حال آنکه کوچکترین اطلاعاتی از زندگی غیر حرفه ای وی ندارد...

سرانجام پس ازحدود ۱۲ ماه مطالعه وکسب آمادگی جهت شرکت دراین آزمون اگر مسبوق به سابقه شائبه تقلبی شکل نگیرد وداوطلبان مجبور به برگزاری مجدد آزمون نشوند( سال۹۰) طبق روال پس از آزمون باید منتظراصلاحیه سوالات و پاسخهای آنها بمانیم.چرا که در امتحانی که مسولین محترم ازگروهی از نخبگان این کشور میگیرند غلط املایی ودستوری و فنی و علمی بیداد میکند.کمااینکه در آزمون دوره چهلم که امسال برگزار شد یازده سوال !مشکل دار معرفی شدند.

پس از اعلام رتبه ها وانتخاب رشته و پذیرفته شدن دستیاران نوبت به ثبت نام میرسد. بر خلاف رویه گذشته امسال مدارک لازم برای ثبت نام دوره دستیاری دستخوش تغییرات بی خردانه زیادی بود از جمله افزایش دوره ضروری طرح از یک برابر به سه برابر ! که پذیرفته شدگان امسال با مراجعات و پیگیریهای مکرر موفق به تغییر آن شدند و وزارت خانه ۲برابر مدت زمان آموزش را برای طول طرح در نظر گرفت بدان معنی که پذیرفته شده امسال مثلا در رشته جراحی که ۴سال باید آموزش ببیند ۸سال باید به طرح برود آن هم در شهری که وزارتخانه اعلام می‌کند از طرفی برای ضمانت اجرایی این تعهد نامه باید ۳ نفر کارمند رسمی دولت ( نه بازنشسته و نه خصوصی و قراردادی و ...) تعهد محضری بدهند که در صورت استنکاف دستیار ۵ برابر هزینه تحصیل که هیچ شفافیتی ندارد بپردازند و جالب اینجاست که در این صورت هم دانشنامه و ریز نمرات دستیار به وی تسلیم نمی شود سوال اینجاست که چرا ۵ برابر؟ طبق چه قاتونی و چه ایین نامه ای ؟ و چرا بعد از کسب خسارت مدرک به وی تسلیم نمی شود؟ اصلا فردی که سنش بین ۲۶ تا ۴۰ سال است ۳ ضامن کارمند از کجا بیابد؟بر فرض داشتن سه ضامن با این شرایط چگونه از غیر فامیل بخواهیم ضمانت بدهد آن هم با این شرایط ؟!

نگارنده یک ضامن با این شرایط در فامیل سراغ داشتم که وی بعد از مطالعه عهدنامه حتی جواب تلفن بنده را نمی دهد ! همه یا بازنشسته اند یا قراردادی و آزاد !!! حال آنکه طبق رویه سالهای گذشته ضامن یک نفر بود بدون پیش شرط کارمند رسمی و دولتی ! ناعادلانه تر اینکه همکاران عزیز می‌دانند که دولت طی این دوره ۳-۴ سال آموزش از دستیاران به اندازه ای کار می‌کشد که نه تنها تمامی هزینه‌ها وصول می‌شود بلکه چیزی هم مازاد بر هزینه و به عنوان سود دستگیر آقایان می‌شود. کشیکهای طاقت فرسا با تعداد ۱۵ عدد درماه و با دستمزد ماهیانه ۵۰۰ هزارتومان!

از طرفی بعد از خودداری متحدالشکل پذیرفته شدگان امسال از قبول تعهد ناعادلانه اکثر سایت های دانشگاههای علوم پزشکی کشور این فرم را تحت عنوان فرم تعهد از خروجی سایتها حذف کرده و بعضا به پذیرفته شدگان توصیه شده بدون این فرم ثبت نام موقت کنند. در این میان طبق اعلام در سایت دانشگاه تهران مهلت ثیت نام از۵مرداد تا ۱۵ مرداد بود ولی تا زمان نگارش این عریضه (۹مرداد) هنوز فرم در سایت قرار نگرفته و وقتی با مسئولین تماس می‌گیریم با جمله نامتجانس " نمی‌توانید ضامن جور کنید، انصراف بدهید " مواجه می‌شویم آن هم بارها و بارها سوال اینجاست که با انصراف ما چه سودی نصیب وزارت می‌شود که اینگونه اصرار به انصراف پذیرفته شدگان دارند؟!

اکنون حدود نیمی ازمهلت ثبت نام گذشته و حال آنکه نه فرم جدیدی روی سایت قرار داده اند نه امکان ثبت نام بدون این فرمهای تعهد محضری هست و نه کسی در وزارتخانه و دانشگاه پاسخگوی تماسهای تلفنی و ایمیل ها و مراجعات حضوری ماست.

 

 

وقتیکه افراد بی عرضه با باند بازی و پارتی بازی صاحب منصب می شوند

http://s1.picofile.com/file/7499585806/besm230.jpg

 اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍوَآلِ مُحَمَّدٍ 

 

 

توصیه بابا بزرگ به قبول شدگان دستیاری

هیچ کس این تعهد های احمقانه را که نشاندهنده اوج حماقت و بلاهت  تنظیم کننده ان است هنگام ثبت نام ارائه نکند

  

چکار میتوانند بکنند مانع تحصیل هم قبول شده ها می شوند؟ 

 

قابل توجه مسئولین عالی رتبه وزارت بهداشت که هیچ سابقه خدمت در مناطق محروم را ندارند 

لطفا اعلام کنید که 3 برابر مدت تحصیل در مناطق محروم خدمت کرده اید یا از همان ابتدا با باند بازی و پارتی بازی پایتخت نشین شده اید!